Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global

Saab paraksta sauszemes kaujas pamatlīgumus ar NATO atbalsta un iepirkumu aģentūru

Saab ir parakstījusi pamatnolīgumus ar NATO atbalsta un iepirkumu aģentūru (NSPA) par ieroču sistēmu Carl-Gustaf® M4 un pretšaujamieroču sistēmu AT4. NSPA ir arī veikusi izsaukuma pasūtījumus, kuru kopējā vērtība ir aptuveni 350 miljoni Zviedrijas kronu.

20230330-en-4504582-2.jpg

NSPA ir izziņojusi Carl-Gustaf munīcijas pasūtījumu ar plānotajām piegādēm 2023-2025. gadā, kā arī AT4 munīcijas pasūtījumu ar plānotajām piegādēm 2023-2024. gadā. AT4 pamatnolīgums būs spēkā līdz 2026. gadam, savukārt Carl-Gustaf nolīgums, kas ietver munīciju, būs spēkā līdz 2027. gadam.

"Mēs lepojamies, ka mūsu kaujas risinājumi mūsu klientiem sniedz pārmaiņas. Šie pamatnolīgumi vēl vairāk nostiprinās mūsu attiecības ar NATO un atvieglos Carl-Gustaf un AT4 pasūtīšanas procesu tās dalībniekiem," saka Görgen Johansson, Saab Dynamics biznesa jomas vadītājs.

Saab sauszemes kaujas sistēmas nodrošina aizsardzības spēkiem nepieciešamo efektivitāti un precizitāti, lai tie gūtu priekšrocības kaujās, vienlaikus ļaujot karavīriem droši pildīt savus uzdevumus. Vairākas NATO dalībvalstis, tostarp ASV, Kanāda un Apvienotā Karaliste, jau izmanto Saab sauszemes kaujas risinājumus.